HELLENIC NEWS RADIO

Αρχική » ΑΡΘΡΑ » Σφυροκόπημα Κυριάκου σε Τσίπρα: Αν τολμάς, προκήρυξε εκλογές τώρα!

Σφυροκόπημα Κυριάκου σε Τσίπρα: Αν τολμάς, προκήρυξε εκλογές τώρα!


Η χυδαιότητα του λόγου σας είναι επιβεβαίωση της ενοχής σας και της πολιτικής σας κατάρρευσης, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Και προσέθεσε: «Είστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και ο πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός αυτής της χώρας». «Το ληξιαρχείο τη ιστορίας πολύ σύντομα θα γράψει ότι θα είστε και ο νεότερος τέως πρωθυπουργός» κλιμάκωσε την επίθεσή του.

Στο θέμα των πλειστηριασμών κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απολύσει τους συνεργάτες του, που του έδωσαν λάθος στοιχεία. Δεν έχετε ιδέα γιατί μιλάτε, είναι η πρώτη φορά που γίνεται πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, σημείωσε και ανέφερε τις οχτώ εργατικές κατοικίες που θα βγουν σε πλειστηριασμό στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Αυτή η Εξεταστική θα γίνει, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ σχετικά με το κόστος της διαπραγμάτευσης της περιόδου Βαρουφάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει ανοιχτά στη Βουλή αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει εμπράγματες εγγυήσεις για τα δάνεια που έχει λάβει από τράπεζες.

Κάθε μέρα που περνά το τίμημα της παραμονής σας στην εξουσία μεγαλώνει, τόνισε και ανέφερε την εξέλιξη στο Eurogroup, όπου η Ελλάδα απέτυχε να αποσπάσει από τους εταίρους της το σύνολο της υποδόσης. «Είναι δυνατόν να λέει ο κ. Τσακαλώτος ότι δεν χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα;» ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών.

Για τις τηλεοπτικές άδειες: Θα έρθουν τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών στη Βουλή; Πείτε ένα ναι. Μια λέξη είναι. Βέβαια μας έχετε συνηθίσει να λέτε όχι και να εννοείτε ναι.

Για το τίμημα: Η αγορά αντέχει το ποσό ή κάποιοι προσβλέπουν σε προνομιακές σχέσεις με την εξουσία;

Για τη Δικαιοσύνη: Αλήθεια, θα πρέπει η Δικαιοσύνη να λαμβάνει υπ’ όψιν την κοινή γνώμη; Καταλάβατε τι είπατε; Πρέπει όταν σαν γράφουν κάτι να το καταλαβαίνετε κιόλας. Για τον Ρουσό και την διάκριση των εξουσιών…

Για τη Siemens: Βεβαίως και υπάρχει σκάνδαλο. Το ερώτημα είναι τι έκανε η δική σας κυβέρνηση και υπάρχει κίνδυνος παραγραφής. Αν δεν σας αρέσει ο δικός μας συμβιβασμός, να τον αλλάξετε. Τέρμα πια με την υποκρισία. Κανείς δεν μου χάρισε κανένα τηλεφωνικό κέντρο. Λέτε ψέματα και το ξέρετε.

Για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων: Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Υπάρχουν εμπράγματες εγγυήσεις και το δάνειο είναι σε διαδικασία ρύθμισης.

Τέλος, ρώτησε τον πρωθυπουργό για τον κ. Κουρή, λέγοντας ότι «είστε το αγαπημένο παιδί του κ. Κουρή και του αυριανισμού»!

«Δεν άκουσα τίποτα για τον κ. Λαζόπουλο, τον μεγαλύτερο και χυδαιότερο προπαγανδιστή» συνέχισε την επίθεση ο πρόεδρος της ΝΔ. Και κάτι τελευταίο, είπε. Από πού έγιναν γνωστοί οι υπουργοί σας, από τα συστημικά μέσα έγιναν, σημείωσε και ρώτησε τον πρωθυπουργό για τον κ. Καραγιώργη.

«Ο κ. Καραγιώργης πήγε να μετατρέψει ένα δίκτυο περιφερειακών σταθμών σε κανάλι εθνικής εμβέλειας και στον νόμο Παππά κάνατε τις τρεις ώρες δικτύωσης πέντε»! «Μας πως γίνεται σε όλες τις υποθέσεις να είναι ο κ. Μαντζουράνης» προσέθεσε, αποκαλύπτοντας πως και την υπόθεση Καραγιώργη χειρίστηκε ο γνωστός δικηγόρος.

Πρωτολογία Μητσοτάκη: Η λίστα Τσίπρα βυθίζει τη ΄χώρα στη διαπλοκή

Κατά την πρωτολογία του, νωρίτερα στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για κρεσέντο λαϊκισμού και παραλήρημα ανορθολογίας. Ήρθατε εδώ με ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας, είπε στον πρωθυπουργό, στη συνείδηση του λαού είστε μαύρο και σκοτεινό παρελθόν.

Τι θα αφήσετε πίσω σας; Τους Καρανίκες; Την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου συστήματος διαπλοκής; ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ. «Είστε ο θετός πατέρας των ορφανών του Τσοχατζόπουλου! Και ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον νέο εργοδότη του!» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όσοι σας άκουσαν σήμερα και ελπίζω να είναι πολλοί κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα: Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. ΣΥΡΙΖΑ ότι με την ασκούμενη πολιτική του θέτει σε κίνδυνο την Δημοκρατία. «Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Η Δημοκρατία κινδυνεύει απ’ αυτούς που παραβιάζουν το κράτος δικαίου και αντί να ενώνουν τους πολίτες διχάζουν την κοινωνία, συνέχισε. «Η Δημοκρατία κινδυνεύει από εκείνους που καταστρατηγούν το Σύνταγμα ενώ έλεγαν ότι θα είναι κάθε λέξη από αυτό» πρόσθεσε.

«Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι το συντομότερο ανέκδοτο είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ανεβήκατε μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και πέφτετε μέσα σε ένα παραλήρημα λασπολογίας» σημείωσε αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα.

«Η προσωπική σας αποτυχία δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της Ελλάδας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον πρωθυπουργό. Και συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όχι μόνο για να απαλλαγούμε από την πιο ανίκανη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά, όχι μόνο γιατί καταστρέψατε την κοινωνία, αλλά γιατί η χώρα αξίζει καλύτερα».

«Ποιον κοροϊδεύετε επιτέλους; Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μια γάτα; Αναφερθήκατε και στον κ. Κοντομηνά: Για πείτε μου, ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργαζεται ακριβώς; Σταματήστε να κοροϊδεύετε λοιπόν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τη Siemens, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι επί των ημερών του κ. Τσίπρα κινδυνεύουν με παραγραφή αδικήματα ξένων κατηγορουμένων εξαιτίας απουσίας μετάφρασης. «Αν δεν σας αρέσει ο διακανονισμός να τον αλλάξετε» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η Δημοκρατία κινδυνεύει από εκείνους που καταστρατηγούν το Σύνταγμα ενώ έλεγαν ότι θα είναι κάθε λέξη από αυτό, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για δημιουργία αριστερής διαπλοκής.
Υπόθεση Καλογρίτσα

«Έφυγε λέει το επόμενο δευτερόλεπτο» είπε ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας όσα είπε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας για τον εργολάβο Καλογρίτσα που ήθελε να πάρει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. «Ας μην είχαν γίνει οι αποκαλύψεις να σας πω εγώ αν θα έφευγε ο Καλογρίτσας» συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε σειρά ερωτημάτων για τις σχέσεις Παππά- Καλογρίτσα και τα δάνεια της εταιρείες του πρώην υπερθεματιστή με την Τράπεζα Αττικής. Ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα;, συνέχισε. Πώς σπάσατε έργα για να φθάσουν στον αγαπημένο σας εργολάβο- κουμπάρο κύριε Σπίρτζη, ρώτησε τον υπουργό Υποδομών. Κάνατε την Αττικής παραμάγαζο, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιμένοντας στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών σημείωσε: Σας φαίνεται λογικό ο επόμενος υπερθεματιστής να έχει δηλώσει λαγός; Επιχειρήσατε να χρηματοδοτήσετε το νέο τρίγωνο διαπλοκής. Θα έπρεπε να ντρέπεστε! Αν δεν είχαν γίνει οι αποκαλύψεις δε θα κάνατε τίποτα. Αν δεν παρουσιάσετε τα πόθεν έσχες θα είναι πράξη ενοχής δικής σας και του υπουργού σας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα για τα κανάλια, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε και άλλα θέματα να θέσει στον πρωθυπουργό:

Πόσα χρήματα θα χαθούν από το μαύρο στα κανάλια; 1,7 δισ. στη δεκαετία!
Γιατί δεν διασφαλίσατε την πολυφωνία;
Έχει σημασία η προέλευση των χρημάτων;«Αν ερχόταν ένας λαθρέμπορος και σας έδινε 200 εκατ.ευρώ για να πάρει μια άδεια θα του την δίνατε;» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα ακυρώσει τον νόμο Παππά, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Μαύρη μέρα για τη Δικαιοσύνη

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη την ακύρωση της συνεδρίασης του ΣτΕ, εξέλιξη για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση. Ούτε επί χούντας δεν γινόταν αυτά! Το δικαστήριο πρέπει να επιλύσει το θέμα της συνταγματικότητας του νόμου- Παππά χωρίς καμία χρονοτριβή, τόνισε και χαρακτήρισε πρόκληση τη συνάντηση με τους ανώτατους δικαστικούς στο Μέγαρο Μαξίμου. Το καθήκον των δικαστών δεν είναι να πιάνουν τον σφυγμό της κοινωνίας, αλλά να εφαρμόζουν τον νόμο! Οι εξελίξεις αυτές είναι επικίνδυνες για το κράτος δικαίου, προειδοποίησε και προσέθεσε: Θα υψώσουμε ανάχωμα δημοκρατίας στα αυταρχικά σας σχέδια. Δε θα καταντήσετε την Ελλάδα Βενεζουέλα της Ευρώπης!

Έχετε και εσείς τη… «λίστα Τσίπρα» είπε στον πρωθυπουργό:

Φάμπρικα ΜΚΟ στα κέντρα ψυχικής υγείας
Αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού. Δεν νιώσατε την ανάγκη να ερευνήσετε τις καταγγελίες Βουδούρη;
Το πόθεν έσχες Φλαμπουράρη- Σταθάκη
Τα εργολαβικά του κ. Κατρούγκαλου, του κυρίου 12%
Τη διαγραφή προστίμων
Τους αμέτρητους διορισμούς συγγενών και φίλων
Μέχρι και τη συγκάλυψη της σεξουαλικής παρενόχλησης των εργαζομένων γυναικών από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας

Κόβετε το ΕΚΑΣ και ψεκάζετε με δακρυγόνα τους συνταξιούχους διεύρυνε το μέτωπο της επίθεσης και αναφέρθηκε στους πλειστηριασμούς κατοικιών, την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο.

Δυσαρμονία κυβέρνησης και κοινωνίας

Γεννηθήκατε στο ψέμα, σβήνετε μέσα στην κατακραυγή. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόση δυσαρμονία κυβέρνησης και κοινωνίας!

Συνταγματική αναθεώρηση:

Είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής. Δεν το ξέρατε αυτό κ. Τσίπρα, ρώτησε τον πρωθυπουργό για ένα ακόμη θέμα ο πρόεδρος της ΝΔ. Στόχος σας οι μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Εγώ εκλέχτηκα, δεν πήρα δαχτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο!

Λυπάμαι για το ύφος της ομιλίας του πρωθυπουργού, το τοξικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση δεν επιτρέπει ουσιαστική συζήτηση για τα θέματα διαπλοκής.είπε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην οικονομική τακτοποίηση του κόμματός του. Εγώ εκλέχτηκα, δεν πήρα δαχτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έθεσε το θέμα της off shore της Αυγής. Να απαντήσετε επιτέλους ποιος κρύβεται από πίσω, προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα.
Στρατηγική κατά της διαφθοράς:

Ενίσχυση της δικαστικής λειτουργίας
Σύστημα εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου
Διασύνδεση δημόσιων οργανισμών με στόχους
Απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών με περιορισμό της φυσικής επαφής
Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και για τις ηθικές αξίες
Επιμονή στη διασφάλιση της αμεροληψίας στην απόδοση πειθαρχικών ευθυνών
Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες
Αντιμετώπιση θεμάτων που έχουν να κάνουν με σύγκρουση συμφερόντων
Χρηματοδότηση κομμάτων
Αν τολμάτε προκηρύξτε εκλογές!

«Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, δε θα αργήσει η μέρα που η εκτροπή που επιχειρείτε θα πέσει στο κενό» προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η χώρα δεν αντέχει στην οικονομική κρίση να προστεθεί και κρίση δημοκρατίας. Επειδή είπατε ότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά, δεχθείτε κι αυτό: Προκηρύξτε εκλογές!

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: