HELLENIC NEWS RADIO

Αρχική » ΑΡΧΙΚΗ » Νότις Μαριάς| Όταν πετάξουμε τους τοκογλύφους δανειστές έξω, θα ανασάνουμε.

Νότις Μαριάς| Όταν πετάξουμε τους τοκογλύφους δανειστές έξω, θα ανασάνουμε.


marias-notis-1000

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σε συνέντευξη που έδωσε στις 16/4/2016 στην εφημερίδα Ανεξαρτησία και στη δημοσιογράφο Γεωργία Σκιτζή, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, «ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του αδυνατούν να αναπτύξουν μία πραγματική στρατηγική για τη χώρα καθώς έχουν ήδη παραδοθεί στις ορέξεις της τρόικας» ενώ τόνισε ότι ο «Ελληνικός λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι μόνο όταν πετάξει την τρόικα και τους τοκογλύφους δανειστές έξω από την Πατρίδα μας θα μπορέσει επιτέλους να ανασάνει».

ακομα :

Σημείωσε ότι «το πρώτο τρίμηνο του 2016 είχαμε νέο ρεκόρ στα λουκέτα επιχειρήσεων λόγω της φορομπηχτικής πολιτικής της τρόικας που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία αντί να «σκίσει» τα μνημόνια όπως είχε υποσχεθεί τελικά έφερε τρίτο  χειρότερο μνημόνιο που δρομολόγησε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, αναφερόμενος στον ΟΛΠ που πέρασε στα χέρια της κινεζικής Cosco, σημείωσε ότι «μία σύγχρονη China Town βρίσκεται επί θύραις», πράγμα που «θα οδηγήσει σε διάλυση χιλιάδων μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή και στη δημιουργία και νέων ανέργων».

Σχετικά με την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση, ο Νότης Μαριάς διαπίστωσε ότι η Ελλάδα έχει δυστυχώς ήδη μετατραπεί σε Λαμπεντούζα, επισήμανε ότι είναι ανάγκη «να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από την Ειδομένη» και ζήτησε να επιβληθεί Οικονομικό Εμπάργκο στα Σκόπια προκειμένου οι Σκοπιανοί να αναγκαστούν να ανοίξουν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες. Επιπλέον επισήμανε την ανάγκη να δρομολογηθεί η «άμεση μετεγκατάσταση από την Ελλάδα 66.400 προσφύγων όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.».

Καταλήγοντας σημείωσε, ότι παρά τον δυσμενή συσχετισμό δυνάμεων, «η ένδοξη ιστορία μας έχει αποδείξει διαχρονικά ότι ο λαός μας στέκεται όρθιος σε αντίξοες συνθήκες και μπορεί να φέρει ανατροπές εκεί που δεν το περιμένει κανείς».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Οι δανειστές πιέζουν για ολοένα και πιο «αιματηρά» μέτρα. Η κοινωνία αντέχει; Ποιο – κατά τη γνώμη σας- είναι το κύριο λάθος που γίνεται στις διαπραγματεύσεις από πλευράς της κυβέρνησης;

Η πίεση από πλευράς δανειστών ήταν και είναι δεδομένη.  Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάψει να είναι θεατής στις εξελίξεις και να κοροϊδεύει τους Έλληνες με επικοινωνιακά τρικ ότι δήθεν διαπραγματεύεται σκληρά. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο. Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του αδυνατούν να αναπτύξουν μία πραγματική στρατηγική για τη χώρα καθώς έχουν ήδη παραδοθεί στις ορέξεις της τρόικας. Ο Ελληνικός λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι μόνο όταν πετάξει την τρόικα και τους τοκογλύφους δανειστές έξω από την Πατρίδα μας θα μπορέσει επιτέλους να ανασάνει.

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Με ποιο κίνητρο θα μπορούσε η εκάστοτε κυβέρνηση να τις κρατήσει εντός των ελληνικών συνόρων;

Για να σταματήσει η φυγή των επιχειρήσεων, αλλά κυρίως η φυγή των νέων ανθρώπων, η χώρα πρέπει να εξέλθει από τη μέγγενη των μνημονίων. Το πρώτο τρίμηνο του 2016 είχαμε νέο ρεκόρ στα λουκέτα επιχειρήσεων λόγω της φορομπηχτικής πολιτικής της τρόικας που εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία αντί να «σκίσει » τα μνημόνια όπως είχε υποσχεθεί τελικά έφερε τρίτο  χειρότερο μνημόνιο που δρομολόγησε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση.

Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας πέρασε στα χέρια της Cosco. Πως κρίνετε τους όρους της ιδιωτικοποίησης αυτής;

Από την ώρα που η COSCO θα κατέχει πλέον τα δύο τρίτα της εμπορικής δραστηριότητας του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας η δημιουργία ενός κινεζικού συμπλέγματος επιχειρήσεων στον Πειραιά, μιας σύγχρονης China Town  βρίσκεται επί θύραις. Αυτό θα οδηγήσει σε διάλυση χιλιάδων μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή και στη δημιουργία και νέων ανέργων, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες κινέζοι εργάτες και κινέζοι επιχειρηματίες θα κατακλύσουν την Αττική. Το ερώτημα είναι, όταν θα έχει ξεπουληθεί κάθε σπιθαμή δημόσιου πλούτου σε αυτή τη χώρα, ποια κυβέρνηση θα μπορεί να ασκήσει αυτοδύναμη πολιτική;

Η κρίση του προσφυγικού – μεταναστευτικού δεν έχει τέλος. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Τα σύνορα παραμένουν σφραγισμένα. Η Ευρώπη μας γυρνά την πλάτη. Τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να ανατρέψει αυτή την τραγική κατάσταση;

Η Ελλάδα κινδύνευε να γίνει η νέα Λαμπεντούζα. Και δυστυχώς έγινε. Τώρα κινδυνεύει να γίνει και κομμάτι της Μέσης Ανατολής. Για να μην μεταφερθούν τα σύνορα της Ευρώπης από το Αιγαίο στα Σκόπια, η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιήσει τάχιστα όλα τα διπλωματικά της αποθέματα.

Από τις αρχές Δεκέμβρη έχω προτείνει την αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν προκειμένου να πάψει η Πατρίδα μας να αποτελεί μαγνήτη για πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Από εκεί και ύστερα είναι επιτακτική ανάγκη να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από την Ειδομένη. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια πιο επιθετική διπλωματία. Η Ελλάδα οφείλει και δικαιούται να επιβάλλει Οικονομικό Εμπάργκο στο κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων που έκλεισε τα σύνορα και σήκωσε τα συρματοπλέγματα της ντροπής αποκλείοντας τους πρόσφυγες κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου. Κυρίως όμως, πρέπει να δρομολογηθεί η άμεση μετεγκατάσταση από την Ελλάδα 66.400 προσφύγων όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2015. Στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στις 12 Απριλίου ζήτησα προσωπικά από τον Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής την επίσπευση των διαδικασιών. Το ίδιο οφείλει να κάνει και η Ελληνική κυβέρνηση.

Εάν επιτευχθεί ο στόχος των 6.000 μετεγκαταστάσεων ανά μήνα (στόχο, που έχει θέσει άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος), τότε μέχρι το καλοκαίρι θα έχει λυθεί το πρόβλημα εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα.

Τέλος, πρέπει να υπάρξει συστηματικός έλεγχος της εφαρμογής των συμφωνηθέντων από την Τουρκία. Ταυτόχρονα πρέπει να δημιουργηθούν hot spot στο έδαφος της Τουρκίας από τα οποία θα γίνεται απ’ ευθείας η επανεγκατάσταση των προσφύγων στις άλλες χώρες της Ε.Ε.

ΜΚΟ και αλληλέγγυοι. Τι κρύβεται πίσω από τη δράση τους;

Αναμφίβολα υπάρχουν διάφορες ΜΚΟ που εξυπηρετούν ύποπτες πολιτικές ατζέντες. Υπήρξαν καταγγελίες ακόμα και για ΜΚΟ ισλαμιστών. Και εδώ όμως η κυβέρνηση φέρει ευθύνη: η στάση της Πολιτείας δεν μπορεί να είναι χαλαρή σε θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας.

Πως μας αντιμετωπίζουν οι ισχυροί της Ευρώπης στα ξένα fora;

Ο συσχετισμός δυνάμεων μέσα στην ΕΕ, αλλά και στους άλλους διεθνείς οργανισμούς, είναι δυσμενής για τον Ελληνικό λαό. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Το ζήτημα είναι πως εμείς αντιμετωπίζουμε τους ισχυρούς της Ευρώπης και του κόσμου. Άλλωστε, η ένδοξη ιστορία μας έχει αποδείξει διαχρονικά ότι ο λαός μας στέκεται όρθιος σε αντίξοες συνθήκες και μπορεί να φέρει ανατροπές εκεί που δεν το περιμένει κανείς.


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

beatbox.gr

beatboxradio.eu

peraapotomytho.com

mobiletravels.gr

newsinfo.gr

hellenicnews.eu

paliageitonia.wordpress.com

Αρέσει σε %d bloggers: