HELLENIC NEWS RADIO

Αρχική » ΑΡΧΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21 / 28-06-07

Θέμα: Ε όχι και ο Όλυμπος σημιτικός!skai-marathon.jpg

Χρειάστηκε να βρεθούμε στον Όλυμπο, στα πλαίσια της συμμετοχής του Ε.Α.Ρ. στα Προμήθεια, για να μάθουμε τελικά ότι η ονομασία «Όλυμπος» δεν είναι Ελληνική, αλλά… Σημιτική!!!
Η καλή τύχη τα έφερε έτσι, ώστε να συμπέσει η εορτή των «Προμηθείων» (22, 23, 24 Ιουνίου 2007) με τον 4ο Μαραθώνιο Ολύμπου (ΣΚΑΪ OLYMPUS MARATHON), που πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο υπό την αιγίδα του τηλεοπτικού Καναλιού ΣΚΑΪ.
Έτσι, έπεσε στα χέρια μας το ενημερωτικό βιβλιαράκι που τύπωσε ο ΣΚΑΪ, όπου κάτω από τον παχυλό τίτλο ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ούτε λίγο ούτε πολύ, ενημερώνουν τον αναγνώστη για την .σημιτική!!! προέλευση του Ολύμπου.

Βεβαίως, να πούμε ότι όλη αυτή η αντιεπιστημονική προσέγγιση στο θέμα, πλασάρεται έντεχνα, ώστε να τηρηθούν και τα προσχήματα της αντικειμενικότητας. Δηλαδή, αφού πρώτα παρατίθενται οι επιστημονικά διαπιστωμένες ετυμολογήσεις του μεγάλου φιλόλογου της Αναγέννησης Μάρκου Μουσούρου (1470-1517) και του Γερμανού φιλόλογου και γλωσσολόγου Georg Curtius (1820-1885), οι οποίοι ετυμολογούν το Όλυμπος από την ρίζα λαμπ και το επίθετο ολολαμπής (μέσα σε τρις αράδες όλες κι όλες), αραδιάζουν από κάτω ένα ολόκληρο κατεβατό με την γνωστή αιρετική και σαφώς υποβουλημιαία και εντεταλμένη «θεωρία» του λογοτέχνη Μένου Φίληντα (1870-1934) περί .σημιτικής προέλευσης της λέξης. Μια εξωφρενική και πέρα για πέρα αντιεπιστημονική προσέγγιση, η οποία γνώρισε την ολοκληρωτική απαξίωση του επιστημονικού κόσμου διεθνώς.

Κι όμως! Αυτή η εξόφθαλμα αντιεπιστημονική και σαφώς κακόβουλη «άποψη», ανασύρθηκε από την λήθη της απαξίωσης και επαναφέρεται στο προσκήνιο από τους διοργανωτές του ΣΚΑΪ OLYMPUS MARATHON. Γιατί άραγε επιστρατεύθηκε αυτός ειδικά ο Μένος Φίληντας, ο οποίος υπήρξε ένας φλογερός ανθέλληνας και φανατικός πολέμιος της ελληνικής γλώσσας; Αυτός που έφτασε μάλιστα και στο σημείο να γράψει το 1929 στο περιοδικό «Πρωτοπορία»: «Prepi na grafoume me to latiniko alfavito…»;
Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο του ΣΚΑΪ, για να βγάλετε κι εσείς τα συμπεράσματά σας. Διαβάστε και φρίξτε:

«Ο γλωσσολόγος και λογοτέχνης Μένος Φίληντας (1870-1934) στο βιβλίο του «Γλωσσογνωσία και Γλωσσογραφία Ελληνική», απορρίπτει την παραγωγή του Όλυμπος από το Λάμπ-ω και υποστηρίζει ότι πολλά ονόματα βουνών, ποταμών και γενικά τοποθεσιών της αρχαίας Ελλάδας είναι σημιτικής προελεύσεως, όπως Ελικών, Ελάτεια, Αλφειός, Αλιάκμων κ.ά. και έχουν πρώτη συλλαβή το σημιτικό άρθρο EL ή AL. Η ονομασία Όλυμπος είναι κατά τον Μ. Φιλήντα, δύο σημιτικές λέξεις κατά παράθεση: ULUWEN-ULUEN ή ULU που σηημαίνει ψηλά και BAS ή BOS που σημαίνει τη δύναμη και μάλιστα τη θεοτική. Έτσι λοιπόν ULUENBAS ή ULUBOS – Ούλυμπος – Όλυμπος που σημαίνει στα ύψη η δύναμη, δηλαδή η ουράνια, η θεϊκή, η υψίστη δύναμη. Ακόμα σε αρκετά μέρη όπου υπάρχει το τοπωνύμιο Όλυμπος έχει διασωθεί και το αρχαίο Έλυμπος».

Ώστε λοιπόν, ο Όλυμπος δεν προέρχεται, όπως όλοι γνωρίζουμε, από το ολολαμπής, αλλά από το σημιτικό ULUWEN-BAS! Αλλά και οι ονομασίες Ελικών, Ελάτεια, Αλφειός, Αλιάκμων, επίσης δεν είναι Ελληνικές, αφού φέρουν σαν πρώτο συνθετικό το σημιτικό άρθρο EL ή AL. Κοίτα τι μαθαίνει κανείς στα γεράματά του!!!

Τι λέτε μωρέ; Να υποθέσουμε λοιπόν ότι σημιτικά είναι και τα Αλαμπάμα, Αλβανία, Άλπεις, Αλεσία (αρχαία ονομασία του Παρισιού), αλλά και Ελ Σαλβαδόρ, Ελ Πάσο, Ελβετία, Ελλάς, επειδή έχουν ως πρόθεμα το AL ή το EL; Μήπως και η ωραία Ελένη ήταν Σημίτισσα; Από EL αρχίζει το όνομά της! Ο μέγας Αλέξανδρος; Σημίτης κι αυτός; Αλλά και η μητέρα του η Ολυμπιάς, φέρει κι εκείνη σημιτικό όνομα; Βέβαια! θα μας έλεγε ο Φίληντας. Από το Uluwenbas, χωρίς αμφιβολία! Αμ τι; Αστεία θα λέμε τώρα;

Όμως η παραπληροφόρηση του ΣΚΑΪ δεν σταματά εδώ. Σε ένα άλλο κεφάλαιο με τίτλο ΙΣΤΟΡΙΑ, γράφει: «Σύμφωνα με την ιστορία οι πρώτοι κάτοικοι του Ολύμπου ήταν Πελασγοί, που θεωρούνταν απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.». Ε λοιπόν όχι, κύριοι! Οι Πελασγοί δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Αντιθέτως, οι Έλληνες φέρονται ως απόγονοι των Πελασγών. Ο Ηρόδοτος λέει ότι οι Πελασγοί ήταν εκείνοι που έδωσαν στους Θεούς τα ονόματά τους (1). Το ίδιο υποστηρίζει και ο Όμηρος, που εμφανίζει το ιερό του Διός στην Δωδώνη ως Πελασγικό. «Ζεύ άνα, Δωδωναίε, Πελασγικέ», αναφωνεί ο Αχιλλέας (2). Πελασγικά επίσης, ήσαν και τα Ελευσίνια μυστήρια, αφού οι φερόμενοι ως ιδρυτές τους, Μουσαίος, Κάδμος, Ίναχος, Εύμολπος και Ορφεύς, είναι όλοι Πελασγοί. Πελασγοί ήσαν και οι τρεις Διόνυσοι (ο Ζαγρεύς, ο Κατακτητής και ο Ίακχος). Αλλά και οι πανάρχαιοι ήρωες τής ελληνικής μυθολογίας ήσαν όλοι Πελασγοί (ο Ηρακλής, ο Περσεύς, ο Κέκρωψ, ο Ορφεύς, ο Αμφικτύων, αλλά και ο Δευκαλίων, ο πατέρας τού Έλληνα, του γενάρχη των μετακατακλυσμιαίων Ελλήνων). Ο Παυσανίας λέει, ότι ο Πελασγός αναδύθηκε από την γη και έγινε ο γενάρχης των ανθρώπων (3). Ακόμα, ο Διόδωρος Σικελιώτης, όταν αναφέρεται στα ελληνικά γράμματα τα αποκαλεί πελασγικά (4). Πελασγικά θεωρούνταν από τους Έλληνες των κλασσικών χρόνων όλα τα προϊστορικά τείχη. Το τείχος των Αθηνών, για παράδειγμα, λεγόταν «Εννεάπυλον Πελασγικόν».

Από τους Πελασγούς προήλθαν όλα τα μεταγενέστερα ελληνικά φύλα (Ίωνες, Αχαιοί, Δωριείς, Αιολείς, αλλά και οι Φιλισταίοι, Χετταίοι, Φρύγες, Λυδοί, Λύκιοι, Κάρες, Λέλεγες, Ελαμίτες, Μήδοι, Θράκες, Ετρούσκοι κ.ά.). Ακόμα και οι λεγόμενοι Σημίτες, στους Πελασγούς οφείλουν την καταγωγή τους. Ο Όμηρος είναι σαφέστατος, όταν αναφέρεται στους κατοίκους των παροχθίων περιοχών του Ιορδάνη ποταμού. «Εκεί, τα πλοία σκόρπισαν. Αλλά πήγαν στην Κρήτη, που οι Κύδωνες κατοικούν (σήμερα) στις όχθες του Ιορδάνη» (5). Το ότι οι Κύδωνες, οι κάτοικοι δηλαδή των παροχθίων περιοχών του Ιορδάνη, ήσαν άποικοι από την Κρήτη, πιστοποιείται και από το αρχαίο όνομα των σημερινών Χανίων της Κρήτης, που τότε λεγόταν Κυδωνία. (6)

Οπότε ποιοι Σημίτες, κύριοι έδωσαν τα ονόματά τους στα Ελληνικά τοπωνύμια; Δεν υπήρχαν καν Σημίτες εκείνη την εποχή. Πριν από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνος, ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου κατοικούνταν αμιγώς από τους πανάρχαιους Πελασγούς. Εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, πριν ακόμα ανακύψουν στην ιστορία οι λεγόμενοι Σημίτες.

Όσο κι αν οι υπεύθυνοι του ΣΚΑΪ πασχίζουν να αναστρέψουν την παγκόσμια ιστορία, η ίδια η Ιστορία θα βρίσκεται πάντα εκεί για να βάζει στην θέση του τον κάθε κατεργάρη. Όσο κι αν επιχειρούν να υποβιβάσουν το Θεϊκό Όρος, προσδίδοντας του «βαρβαρικές» επιρροές, ο ίδιος ο Όλυμπος θα βρίσκεται πάντοτε εκεί, αγέρωχος και ολολαμπής, να τους σκεπάζει με την ιερή σκιά του και το Ελληνικό, Ελληνικότατο όνομά του!

Γραμματέας Διαφωτισμού
Γιώργος Ιεροδιάκονος

(1) Ηροδότου ιστορία (Β.50).
(2) Ομήρου «Ιλιάς» (Π. 233).
(3) Παυσανίου «Αρκαδικά» (1.5).
(4) Διόδωρος Σικελιώτης (3.67).
(5) Ομήρου «Οδύσσεια» (3.309).
(6) Στράβωνος «Γεωγραφικά» (1.475) καί «Πάριον Χρονικόν» (1.2).


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

beatbox.gr

beatboxradio.eu

peraapotomytho.com

mobiletravels.gr

newsinfo.gr

hellenicnews.eu

paliageitonia.wordpress.com

Αρέσει σε %d bloggers: